Logo

Flerkernebrød - Brød med smag det er på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flerkernebrød - Brød med smag det er på Kogebog.dk 💘 

 
Dette brød er propfyldt med frø, kerner og smag, og giver alle tiders toast, da det ikke bliver helt så tørt. Det bedste brød hvis du er vild med mange kerner. Giver 2 mellemstore brød

 
# Ingredienser
450 g ubleget hvedemel
200 g speltmel
20 g birkes
30 g hørfrø
30 g sesamfrø
30 g solsikkekerner
30 g græskarkerner
3 tsk havsalt
15 g smuldret frisk gær
4¼-4½ dl vand med rumtemperatur
1 spsk olie
ekstra mel til drysning
mælk til pensling
ekstra hørfrø og sesamfrø
to smurte 450 g brødforme

 
Bruges tørgær, blandes 7 g med melet.

 
* Tilberedning
Kom de to slags mel, alle frø og kerner (undtagen dem til pynt) samt salt i en stor skål
og bland grundigt. Lav en fordybning i midten.

 
Udrør gæren med lidt af vandet.
Hæld det i fordybningen og tilsæt så olien og alt vandet bortset fra ½ dl.
Arbejd melblandingen gradvis ind i væsken til en blød, men ikke klistret dej og
tilsæt mere vand om nødvendigt.

 
Vend dejen ud på en let melet flade og ælt grundigt i ca. 10 min.
Læg dejen tilbage i skålen, dæk med et fugtigt viskestykke og
lad den hæve til dobbelt størrelse ved kølig til normal rumtemperatur i 1½-2 timer.

 
Slå dejen ned med knoerne, vend den ud på en let melet flade, ælt 1 min og del den i to.
Form hver halvdel, så de passer til formene, læg dem i formene og bøj enderne ind under.
Dejen skal fylde formene halvt op.
Lad brødene hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.

 
Snit oversiden af hvert brød flere gange med en skarp kniv.
Pensl med mælk, drys med de ekstra frø.
Bag brødene i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 35 min, til de er gyldne og
lyder hule, når de vendes ud og bankes i bunden. Afkøl på bagerist.

 
Se alle de bedste opskrifter med Brød  eller Boller

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.574 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her