Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 1 time 15 min. Bagetid: 15-20 min.
Let at lave. Lav
pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Flutes med krydderurter:
3 lange flutes:
15 g gær
2 dl lunkent vand
1 spsk olie
1½ tsk salt
2 spsk hakket
persille
2 spsk fintklippet
purløg
2 spsk basilikum
og/eller merian
300 g hvedemel (5
dl)
Til pensling: 1 æg
*
Sådan laves Flutes
med krydderurter:
1. Rør gæren ud i
det lunkne vand og rør olien i.
Tilsæt de hakkede
krydderurter. Kom salt og 2/3 af melet i.
2. Rør dejen godt
sammen.
Ælt dejen videre på
et meldrysset bord og tilsæt det resterende mel lidt efter lidt.
Ælt, til dejen er
glat og elastisk.
3. Lad dejen hæve
tildækket og lunt 45 min.
Ælt atter dejen
igennem og del den i 3 dele.
Tril dem til lange
flutes.
4. Læg dem på en
bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve
tildækket 30 min.
5. Rids flutene på
langs med en meget skarp kniv.
Pensl dem med
sammenpisket æg og bag dem i en 225 °C varm ovn i 15-20 min, til de er gyldne.
Lad dem afkøle på en
bagerist.
Tips: Flutes med krydderurter er gode til varme
supper og grønsagsretter.
Krydderurteflutes
kan varieres med andre krydderurter fx dild, fennikel, citronmelisse og
rosmarin.
Kan fryses.
Holdbarhed: 4-5 måneder.
Se flere
opskrifter med Flutes
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------