Focaccia al rosmarino er en almindelig type focaccia i det
italienske køkken, der serveres som antipasto, forret, brød på bordet til
hovedretter eller som snack. Godt Middelhavsbrød.
Denne dej er hævet tre gange. Brug ikke for meget olie, det
ødelægger den åbne, lette struktur.
Giver 1 brød
# Ingredienser
15 g smuldret gær (se tips)
2¼ dl vand (rumtemperatur)
6-7 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 tsk havsalt
2 spsk finhakket frisk rosmarin plus ekstra kviste
500 g ubleget hvedemel
2 tsk groft havsalt
ekstra mel til drysning
ekstra olie til skålen
smurt bradepande eller bageform, ca 25x35 cm
Tips: Bruges tørgær, tilsættes 7 g sammen med den hakkede rosmarin.
Hæld al væden i skålen på en gang og gå videre med
opskriften.
* Tilberedning
Udrør gæren med halvdelen af vandet.
Tilsæt 3 spsk olie og resten af vandet.
Tilsæt salt, hakket rosmarin og halvdelen af melet.
Pisk det ind i væsken.
Bland så tilstrækkeligt af resten af melet i til at give en
blød,
men ikke klistret dej.
Ælt den 10 min på en letmelet flade, til den er meget glat
og blød
(eller i op til 5 min for lav hastighed i en mixer med
dejkrog).
Læg den i en letolieret skål og vend den, så hele ydersiden
er
dækket med olie.
Tildæk dejen med. et fugtigt viskestykke og lad den hæve til
dobbelt størrelse ved kølig eller normal rumtemperatur i ca.
2 timer.
Slå dejen ned, vend den ud og form den til et rektangel.
Pres den ned i bunden af formen, pres den ind i hjørnerne og
glat den ud til et jævnt lag.
Lad dejen hæve tildækket som før til næsten dobbelt højde i
45-60 min.
Dyp fingerspidserne i mel og pres dem ned i dejen,
så der opstår 1 cm dybe smilehuller.
Lad den efterhæve tildækket til dobbelt højde i ca. 1 time.
Pres rosmarinkviste ned i smilehullerne og fyld dem med
olie.
Drys med havsalt.
Bages gyldenbrun i en forvarmet ovn ved 220 °C i 20-25 min.
Afkøles på bagerist.
INFO: Focaccia er et fladt ovnbagt italiensk brød, der i
stil og tekstur minder om pizzabund.
Focaccia kan bruges som tilbehør til madretter og som
sandwichbrød.
Se også varianterne: Focaccia
med pancetta og Focaccia
med basilikum og cherrytomater
Se alle de bedste opskrifter med Brød eller Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.