Et af »minusserne«
ved »købebrød« er, at det ikke smager af så meget. Selvom brødkvaliteten i de
senere år er blevet meget bedre, kan det færdigkøbte brød på ingen måde måle
sig med det hjemmebagte i duft og smag.
Undgå så vidt muligt
sukker og sirup i madbrød; det går hverken godt sammen med middagsretter eller
pålæg.
2 brød. Hævetid: ca
1 time. Bagetid: ca 45 min.
# Ingredienser
50 g gær
6 dl vand
50 g smør
600 g (10 dl)
sigtemel
600 g (10 dl) hvedemel
4 tsk salt
2 spsk hakket
basilikum
1 dl hakket persille
æg til pensling
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i
lidt af det håndvarme vand.
Smelt smørret i
resten af vandet og blandt de to ting.
Tilsæt alt sigtemelet, halvdelen af hvedemelet og krydderurter.
Slå dejen sammen.
2. Skrab den ud på
et melet bord og ælt den med så meget hvedemel, at den er smidig og blank.
Lad den hæve,
tildækket, på et lunt sted i ca 30 min.
3. Slå dejen ned og
ælt den let.
Del den i to portioner, der trykkes eller rulles ud til to runde plader
(diameter som en
alm. franskbrødslængde).
Fold den ene del
næsten over den anden (som en omelet).
Lad brødene
efterhæve på en bageplade i 30 min.
4. Landbrødene
pensles med sammenpisket æg og bages i en varm ovn ved 200 °C i ca 45 min.
Lad dem køle af på bageristen.