Godt hverdagsbrød.
Sojamel kan ikke erstatte al hvede eller rugmel ved
brødproduktion, men op til ca 10% kan blive anvendt for at give et friskt og
tæt brød med en nøddeagtig duft.
Opskriften giver 1 brød. Hævetid: 1 time og 20 min. Bagetid: ca 35 min.
# Ingredienser
30 g gær
1 dl vand
2 dl mælk
1 tsk salt
50 g sojamel
50 g smør
ca. 500 g (8 dl)
hvedemel
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i
håndvarmt vand.
Smelt smørret i den lune mælk, og bland de to ting.
Rør salt, sojamel og
2/3 af hvedemelet i.
Slå dejen godt
sammen.
2. Ælt dejen på et
melet bord med så meget mel, at den er smidig, men meget let.
Stil den til hævning
et lunt sted, tildækket, i ca 1 time.
3. Slå dejen ned og
ælt den ganske let.
Form den til et
aflangt brød, der snittes med en skarp kniv og stilles til efterhævning i 20
min.
Vil du have en sprød
skorpe, pensler du med lidt saltvand.
4. Bag brødet i en
varm ovn ved 200 °C i ca 35 min.