Et rigtigt rustikt
brød til suppe eller gryderetter. Hemmeligheden ved brødets karakter er, at det
får god tid til at hæve. Det smager bare så godt.
Tid: 2¾ time, heraf
2 timer til hævning og 25 min i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbart ca 9 mdr.
20-25 stk.
# Ingredienser
50 g gær
6 dl vand
½ spsk salt
1,4 liter hvedemel med højt glutenindhold, fx Manitoba eller
Ølandshvedemel
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
skålen.
Opvarm vandet til 37 °C . Rør gæren ud med lidt af vandet.
2. Hæld resten af
vandet i. Tilsæt salt og mel.
Ælt dejen til den
slipper skålen. Den skal være lidt klistret.
3. Lad den hæve
under et klæde ca 1 time.
Slå dejen ned og lad
den hæve yderligere 1 time.
4. Slå dejen ned og
hæld den i en smurt bradepande.
Tryk dejen ud med en
melet hånd, så den dækker hele bradepanden.
Marker skrå tern med
en kniv eller palet.
5. Lad bradepanden
stå på komfuret, mens du varmer ovnen op til 275 °C .
6. Bag brødet midt i
ovnen ca 10 min.
Dæmp varmen til 100
°C og lad brødet stå yderligere ca 15 min.
7. Tag brødet ud og
lad det køle af på en rist.
Tips: Sæt bradepanden i køleskabet og lad brødet
hæve der natten over.
Så kan du få nybagt
brød på morgenbordet!
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------