Hjemmebagt brød er både godt og sundt. Dette brød med både rugmel og grahamsmel giver bl.a. B-vitaminer og jern og fibre. Og smagen er i top
2 brød.
Tilberedning: 15 min. Afkøling: 2 timer. Hævetid: ialt ca 1½ time. Bagetid:
30-35 min. Fryseegnet
# Ingredienser
500 g rugmel (ca 8½
dl)
500 g grahamsmel (ca
8½ dl)
6 dl skummetmælk
50 g smør
2½ dl vand
50 g gær
1 tsk salt
2S0-300 g hvedemel (4-5
dl)
* Fremgangsmåde
1. Bland rugmel og
grahamsmel i en skål.
Hæld kogende
skummetmælk over og rør blandingen godt sammen.
Lad den stå og
trække i 2 timer.
2. Smelt smørret,
tilsæt vandet og lad det blive håndvarmt (37 °C).
Rør gæren ud i den
lune væde.
Tilsæt salt og rør
rug-grahamsmels-blandingen i.
Bland yderligere
hvedemel i', til dejen har en passende konsistens.
Ælt dejen godt
sammen.
Dæk den med et
fugtigt linned klæde og stil den til hævning ca. 1 time.
3. Slå dejen ned.
Del dejen i 2 dele
og form hver del til et aflangt eller rundt brød.
Lad brødene
efterhæve ca 30 min.
Snit brødene med en
kniv eller prik dem med en gaffel.
Pensl med vand eller
mælk.
Bag brødene 30-35 min. ved 200 °C.
Lad brødene afkøle på en bagerist.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------