Grissini er små
sprøde brødstænger, som italienerne har stående fremme eller nonchalant lægger
på bordet ved frokoster eller middage. De er dejlige at knase på til maden
eller som tilbehør til en drink, evt. med en god dip.
Tid: ca 1¼ time,
heraf 45 min til hævning og 20 min i ovnen. 30 stk.
# Ingredienser
1½ dl vand
25 g gær
2 spsk olie
½ tsk salt
2 tsk sukker
1 æg
5½ dl hvedemel
PENSLING:
½ dl mælk
* Fremgangsmåde
1. Opvarm vandet til
det er finger varmt, 37 °C .
Smuld r gæren ud i
en skål.
2. Hæld vandet over
gæren og rør til den er opløst.
Tilsæt olie, salt,
sukker og æg.
3. Tilsæt det meste
af melet og ælt dejen smidig.
Lad den hæve ca 30
min.
4. Tag dejen op på
et melet bord og ælt den igennem.
Del den i 30
stykker.
Tril hvert stykke ud
til en tynd pølse ca 25 cm lang.
Læg brødene på en plade med bagepapir og lad dem hæve under et klæde ca 15 min.
5. Pensl med mælk og
bag dem midt i en 175 °C varm, ovn ca 20 min.
Tips: Kom 1-2 spsk hakkede krydderurter i dejen, så
får du en urtegrissini.
Hvis du bruger reven
ost - ostegrissini!
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------