Et anderledes baguette-lignende
brød, som kommer fra det nordlige Sverige. Havregrynene gør brødet saftigt. Brødet
er nemt og godt
Tid: 3 timer, heraf 2½
time til hævning og ca 15 min i ovnen.
Brødene er fryseegnede.
Holdbar ca 9 mdr. Antal: 4 stk.
# Ingredienser
25 g gær
5 dl koldt vand
2-3 tsk salt
½ dl olie
3 dl havregryn
10-11 dl hvedemel af
god kvalitet
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
skålen.
Rør den ud med lidt af det kolde vand.
Tilsæt resten af vandet
samt salt og olie. Rør rundt.
2. Tilsæt havregryn og
det meste af hvedemelet.
Ælt dejen ca 5 minutter.
3. Drys dejen med mel
og lad den hæve under et klæde ca 2 timer.
4. Tag dejen op på et
melet bord og ælt den igennem med resten af melet.
Del dejen i 8 stykker.
Tril dem til 25 cm lange
pølser.
Sno dem sammen to og
to til brød.
5. Læg brødene på en
plade med bagepapir.
Snit dem og drys dem
med mel.
Lad brødene hæve uden
klæde 20-30 minutter.
6. Sæt brødene ind på
ovnens næstnederste rille.
Bag dem ved 250 °C ca
15 minutter.
7. Lad brødene køle af
på en rist.
Tips: Hvis du vil have mere smag på brødene,
kan du komme 2 tsk stødt
anis og 2 tsk stødt fennikel i dejen.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------