Perfekte små madbrød
med lækkert fyld af mandler, hvidløg og krydderurter. ✅
Vores opskrift er nem og giver 12 fantastiske smagfulde horn i tiden
12 stk. Arbejdstid:
ca 35 min. plus hævetid. Bagetid: 12-15 min.
# Ingredienser
Horn:
2½ dl mælk
25 g gær
1 tsk salt
1 æg
25 g smeltet smør
100 g rugmel
300 g hvedemel
Remonce:
50 g blødt smør
25 g parmesanost
50 g mandler
1 håndfuld blandede
krydderurter
2 fed hvidløg
revet skal af 1
ubehandlet citron
1 æggehvide til
pensling
2 spsk mandel- eller hasselnøddeflager
* Tilberedning
1. Hæld mælken i en
skål, og opløs gæren heri.
Tilsæt salt, æg og
smeltet smør.
Rør først rugmel og
dernæst hvedemel i dejen.
Ælt dejen godt, til
den er glat og smidig.
2. Stil dejen
tildækket til hævning et lunt sted i ca 1 time.
3. Slå dejen ned på
et meldrysset bord.
Del dejen i 2 lige
store dele, og rul hvert dejstykke ud til en cirkel på ca 24 cm i diameter.
4. Skær hver cirkel
ud i 6 'lagkagestykker' .
5. Rør smør med
revet parmesanost, hakkede mandler, hakkede krydderurter, presset hvidløg og
citronskal til en remonce.
6. Kom en lille
skefuld remonce på hvert dejstykke, og rul dem sammen fra den brede ende.
Læg hornene på en
bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve
tildækket et lunt sted i ca 1 time.
7. Tænd ovnen på 225
°C.
Pensl hornene med
sammenpisket æggehvide, og drys med mandler.
8. Bag
hvidløgshornene i 12·15 min.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.