Opskrift på sprøde brød med speltmel. Brødene bliver spændstige og smagfulde, og er perfekte kuvertbrød til middagsbordet.
Giver 6 store boller/brød. Er fryseegnet
# Ingredienser
75 g smør
¾ liter mælk
25 g gær
1½ tsk sukker
1 spsk groft salt
500 g sigtet speltmel
700 g hvedemel
Pensling: vand
Pynt: ½ spsk groft salt og 1 spsk tørret rosmarin
* Tilberedning
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en stor skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen med en grydeske.
Fordel dejen i 2 store skåle og dæk dem med fx låg.
Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 3 timer.
Tag al dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt
igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Form dejen til 6 lige store boller.
Læg bollerne på en plade med bagepapir - læg dem med
ca. 2 cm's afstand, så de danner et stort brød.
Lad brødet efterhæve tildækket i ca. ½ time.
Pensl det med vand og drys 3 af bollerne med en blanding af
salt og rosmarin.
Prik alle bollerne tæt med fx en kødnål.
Bag brødet midt i ovnen i ca. ½ time ved 200 °C.
Tips: I stedet for sigtet speltmel kan du anvende
andre typer sigtemel.
Se alle de bedste opskrifter med Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.