Logo

Middelhavsbrød - bruschetta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Middelhavsbrød - bruschetta

 
Bruschetta kalder italienerne en grillet skive brød med en anelse presset hvidløg, et par dråber olie, lidt havsalt, og peber på, og halve figner til.
• Hvedemel blandet med durumhvedemel har højere indhold af protein og gluten end almindeligt hvedemel. Det suger mere væske og skal æltes mere.
Forberedelse 15 min + hævning. Tilberedning 30 min. 2 brød (ca. 20 skiver)

 
Ingredienser
½ pakke gær (25 g)
2½ dl lunkent vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 lille løg
75 g soltørrede og marinerede tomater
(godt afdryppede)
1 lille gul eller rød peberfrugt
ca. 5 dl durumhvedemel
ca. 3 dl hvedemel
2 tsk olie

 
Tilberedning
1. Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt sukker og salt.

 
2. Pil løget og hak det fint. Lad tomaterne dryppe af.
Skær peberfrugt og tomater i små tern.

 
3. Rør lidt af melet og grønsagerne i væsken.
Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt.
Hæld olien over dejen. Lad dejen hæve i ca. 1 time.

 
4. Ælt dejen igennem på et melet bord.
Del dejen i to og form to runde brød.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og
lad dem hæve yderligere ca. 30 min under et klæde.
Varm ovnen til 200 °C.

 
5. Snit brødene med en skarp kniv og drys dem med mel.

 
6. Bag brødene ca. 30 min.
Lad dem køle af på en rist.

 
SERVERINGSFORSLAG
I Italien serverer man ofte friske figner til parmaskinke.
Pensl da brødskiven med olie og steg eller grill den.
Læg en skive parmaskinke på, hæld lidt olie over
og drys med lidt havsalt og peber.
Skær fignerne i både eller skiver og server.

 
Middelhavsbrød:
Pr. skive: Energi: Kcal 93 = kJ 390
Kulhydrat 18 g Protein 3 g Fedt 1 g (10%) Fibre <1 g

 
Tips


Middelhavsbrød - bruschetta 

Pensl olie på brødskiven og grill,
når brødet ikke længere er helt friskt.
Top med fx hakket tomat, hvidløg,
olie og frisk basilikum.


Middelhavsbrød - bruschetta 

Form dejen som 4 små brød.
Del brødene og top dem med en eller
anden slags pizzafyld, som mozzarellaost,
skinke og oliven. Gratinér i ovnen.

 
Se alle de bedste opskrifter med Boller

Se alle de bedste opskrifter med Brød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.968 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her