Med denne opskrift på nøddebrød kan du servere et
velsmagende brød til morgenbordet. Brødet har en lækker smag af
hasselnøddekerner og en let sødme.
2 brød. Hævetid: ca
30 min. Bagetid: ca 30 min.
# Ingredienser
50 g gær
5 dl mælk
125 g smør/margarine
40 g (½ dl) melis
1 tsk salt
900 g (15 dl)
hvedemel
Fyld
200 g
hasselnøddekerner
85 g (1 dl) melis
2 æggehvider
æg til pensling
* Fremgangsmåde
1. Mal nøddekernerne
i en mandelkværn.
Rør dem sammen med
melis og æggehvider.
2. Rul dejen ud til
et rektangel og smør fyldet ud næsten til kanterne.
Rul dejen sammen som til roulade og læg den på en smurt plade med
sammenføjningen nedad.
Lad den hæve,
tildækket, i ½ time.
3. Brødet klippes
evt. op med en saks (se herunder) eller snittes med en kniv.
Derefter pensles med sammenpisket æg.
4. Bag brødet i en
varm ovn ved 200 °C i ca 30 min.
Lad det køle af på
bageristen.