Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Hævetid i alt: 1 time. Bagetid: 6-8 min. Let at lave. Lav pris. Mængde: 10 stk.
# Ingredienser
til Nan brød
25 g gær
1 tsk salt
1 spsk olie
ca 300 g hvedemel (5 dl)
*
Sådan laves Nan brød
1. Lun 2 dl vand knap håndvarmt (35 °C).
Smuldr gæren ud i det lunkne vand og rør det glat.
Rør salt, olie og lidt af melet i.
Ælt resten af melet i dejen.
Den skal være let og smidig.
Stil den til hævning lunt og tildækket ½ time.
2. Tryk luften ud af dejen og tril den til en lang pølse.
Del den i 10 stykker.
Tryk hvert stykke fladt med hånden.
Lad brødene hæve tildækket endnu ½ time.
3. Varm en stegepande godt op og læg så mange brød på der
kan være, de hæver, men breder sig ikke.
Dæmp varmen lidt og steg brødene 3-4 min. på hver side.
Steg resten af brødene ligesådan.
4. Læg de bagte brød i et klæde og server dem lune.
Tips: I Indien bages brødene på ydersiden af en
speciel kubeformet lerovn, som opvarmes indefra med kul.
Server brødene til karryretter og sammenkogte retter, fx Lam
i yoghurt eller til Kebab med lammekød, indisk.
Nhan kan også flækkes og lægges sammen om pålæg eller spises
med smør.
De smager bedst »friskbagte«.
Se alle de bedste opskrifter med Nan
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------