I Grækenland bager man ofte noget ind i brødet. Det kan være
urter, æg eller som her oliven, som giver brødet en spændende smag. Bedst 24
timer i døgnet
• Anvend syrnet fløde eller letmælksyoghurt, så skærer du
ned på fedtet. olie indeholder meget enkeltumættet fedt.
Forberedelse 30 min + hævning. Tilberedning 30 min. 16
skiver
Ingredienser
25 g gær
2½ dl stuetempereret syrnet fløde
eller letmælksyoghurt
½ tsk salt
2 spsk olie
5-6 dl hvedemel
FYLD:
100 g sorte oliven uden sten
1 tsk tørret estragon
Tilberedning
1. Del gærpakken diagonalt så du har 25 g.
Smuldr gæren ned i en skål og tilsæt syrnet fløde eller
yoghurt.
Rør til gæren er opløst.
2. Tilsæt salt, olie og det meste af melet.
Rør dejen kraftigt i maskine eller i hånden.
Den skal være fast og smidig.
Drys lidt mel over dejen og lad den hæve tildækket i
30-45 min til dobbelt størrelse.
3. Tag dejen op på et melet bord og ælt den med resten af
melet.
Del dejen i to dele, en stor (¾ af dejen) og en lille.
4. Rul den store del ud til et rektangel, 20x40 cm.
Halver olivenerne og læg dem midt på.
Drys med estragon og rul dejen sammen.
5. Form det lille dej stykke til 2 eller 3 tynde pølser,
noget længere end rullen.
Flet eller tril dem sammen og læg den ovenpå brødet.
Fæstn enderne godt på undersiden af brødet.
Lad det hæve tildækket i ca. 30 min.
6. Bag brødet nederst i ovnen ved 200 °C, ca. 30 min.
Lad det svale af på en rist under et klæde.
Olivenbrød fra Grækenland:
Pr. skive: Energi: Kcal 120 = kJ 504
Kulhydrat 18 g Protein 3 g Fedt 4 g (30%) Fibre 1 g
Tips
Lav et lækkert ostebrød.
Fyld da brødet med groftreven parmesanost i stedet
for oliven og estragon.
Det er også godt at anvende soltørrede tomater
i brødet. Hak eller
klip tomaterne fint, sammen med
frisk rosmarin og fyld brødet som opskriften anviser.
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.