Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Hævetid i alt: 1½ time. Bagetid: 35-40 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Olivenbrød
3 dl vand
35 g gær
2 spsk olie
½ tsk salt
1 æg
ca 550 g hvedemel (9 dl)
Endvidere: 50 g pimentofyldte oliven
Til pensling: æg
*
Sådan laves Olivenbrød
1. Lun vandet knap håndvarmt (35 °C) og opløs gæren heri.
Tilsæt olie og salt.
2. Tilsæt ægget og bland melet i lidt ad gangen.
3. Ælt dejen smidig på et melet bord og stil den tildækket
til hævning på et lunt sted i ca 1 time.
Skær olivenerne i skiver.
Ælt dejen igennem og rul den til et stort rektangel.
Fordel oliven over dejen og rul den sammen som en roulade på
den lange led.
Form dejen til en snegl og læg den på smurt bageplade eller
på en plade beklædt med bagepapir.
6. Lad brødet efterhæve lunt og tildækket i 30 min.
Sæt ovnen på 200 °C.
7. Pensl brødet med sammenpisket æg og bag det 35-40 min. på
nederste rille, til det er gyldent og gennembagt.
8. Lad brødet køle af utildækket på en bagerist.
Tips: Olivenbrød er især velegnet til supper og
forskellige salater.
Der skal ikke smør på.
Sammen med oliven kan dejen tilsættes 50 g fetaost skåret i
terninger.
Kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Oliven
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------