Bagværk Hjemmebag Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Hævetid i alt: ca 1¼ time. Bagetid: ca 15 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Ostebrød, salte, ungarske
3 dl mælk
25 g gær
25 g smør
1 tsk salt
75 g friskreven parmesanost
ca 550 g hvedemel (ca 9 dl)
Pensling: sammenpisket æg
Endvidere: groft salt
*
Sådan laves Ostebrød, salte, ungarske
1. Lun mælken næsten håndvarm (35 °C) og rør gæren ud heri.
2. Smelt smørret, lad det svale lunkent, og rør det i
gærblandingen sammen med salt og reven ost.
3. Rør halvdelen af melet i og tilsæt resten lidt ad gangen.
Ælt dejen blank og smidig.
Lad den hæve, tildækket og lunt, ca 1 time.
4. Ælt dejen igennem og rul den ud på et letmelet bord til
en ca 1½ cm tyk firkant.
5. Skær dejfirkanten i stænger på ca 2x14 cm.
Sæt dem på en letsmurt bageplade eller på en plade beklædt
med bagepapir, og lad dem efterhæve lunt og tildækket, ca 15 min.
6. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys med groft salt.
7. Bag brødene ca 15 min. ved 225°C, til de er gyldne.
Lad dem afkøle utildækket på bagerist.
Tips: Server ostebrødene til supper eller
grønsagsretter.
Eller flækket med salt pålæg.
Kan fryses. Holdbarhed: 4-6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------