Flødeost med valnødder er en skøn fusion mellem en lidt
syrlig flødeost og nødder, som giver osten en ekstra god og frisk smag. Giver 1
brød
# Ingredienser
300 g ubleget hvedemel
1 tsk havsalt
40 g koldt smør i terninger
10 g smuldret frisk gær
½ dl mælk blandet med ½ dl vand, med rumtemperatur
1 æg sammenpisket
ekstra mel til drysning
Ostefyld:·
200 g flødeost
1 spsk mælk
50 g finmalede valnødder
125 g roquefortost
125 g valnøddestykker
friskkværnet sort peber
en smurt bageplade
'Bruges tørgær, blandes 2 tsk med melet og saltet.
Gå derefter videre med opskriften.
* Tilberedning
Bland mel og salt i en stor skål.
Gnid smørret ind med fingerspidserne, til blandingen ligner
reven ost.
Lav en fordybning i midten.
Udrør gæren med mælk og vand i en lille skål.
Bland ægget i og hæld det i fordybningen.
Arbejd melet gradvis i væsken til en blød, men ikke klistret
dej.
Vend den ud på en melet flade og ælt den i 10 min., til den
er glat, blød og elastisk.
Læg den i skålen igen, dæk med et fugtigt viskestykke og lad
den hæve til
dobbelt størrelse ved normal rumtemperatur i ca. 1 time.
Pisk flødeost og mælk sammen og pisk de malede valnødder og
sort peber i.
Smuldr roquefortosten og bland den med valnøddestykkerne.
Slå den hævede dej ned og rul den ud på en let melet bordflade
til et 33x30 cm rektangel.
Smør osteblandingen over og drys roquefort og valnødder
ovenpå.
Rul dejen forholdsvis fast sammen fra den ene langside, som
en roulade, og rul den derefter til en længere, tyndere cylinder, ca. 60 cm
lang.
Skær den i to halvdele på langs med en skarp kniv.
Sno de to halvdele sammen med skærefladerne opad og form dem
til en krans på bagepladen.
Dæk den løst med et fugtigt viskestykke og lad den hæve til
dobbelt størrelse ved
rumtemperatur i 45 min til 1 time.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 °C i 25 min, eller til
kransen er fast og gylden.
Afkøl på bagerist.
Se alle de bedste opskrifter med Brød eller Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.