Logo

Ostekrans med valnødder - Brød det er på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostekrans med valnødder - Brød det er på Kogebog.dk 💘 

 
Flødeost med valnødder er en skøn fusion mellem en lidt syrlig flødeost og nødder, som giver osten en ekstra god og frisk smag. Giver 1 brød

 
# Ingredienser
300 g ubleget hvedemel
1 tsk havsalt
40 g koldt smør i terninger
10 g smuldret frisk gær
½ dl mælk blandet med ½ dl vand, med rumtemperatur
1 æg sammenpisket
ekstra mel til drysning

 
Ostefyld:·
200 g flødeost
1 spsk mælk
50 g finmalede valnødder
125 g roquefortost
125 g valnøddestykker
friskkværnet sort peber
en smurt bageplade

 
'Bruges tørgær, blandes 2 tsk med melet og saltet.
Gå derefter videre med opskriften.

 
* Tilberedning
Bland mel og salt i en stor skål.
Gnid smørret ind med fingerspidserne, til blandingen ligner reven ost.
Lav en fordybning i midten.
Udrør gæren med mælk og vand i en lille skål.
Bland ægget i og hæld det i fordybningen.
Arbejd melet gradvis i væsken til en blød, men ikke klistret dej.

 
Vend den ud på en melet flade og ælt den i 10 min., til den er glat, blød og elastisk.
Læg den i skålen igen, dæk med et fugtigt viskestykke og lad den hæve til
dobbelt størrelse ved normal rumtemperatur i ca. 1 time.

 
Pisk flødeost og mælk sammen og pisk de malede valnødder og sort peber i.
Smuldr roquefortosten og bland den med valnøddestykkerne.

 
Slå den hævede dej ned og rul den ud på en let melet bordflade til et 33x30 cm rektangel.
Smør osteblandingen over og drys roquefort og valnødder ovenpå.

 
Rul dejen forholdsvis fast sammen fra den ene langside, som en roulade, og rul den derefter til en længere, tyndere cylinder, ca. 60 cm lang.
Skær den i to halvdele på langs med en skarp kniv.
Sno de to halvdele sammen med skærefladerne opad og form dem til en krans på bagepladen.
Dæk den løst med et fugtigt viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse ved
rumtemperatur i 45 min til 1 time.

 
Bag i en forvarmet ovn ved 200 °C i 25 min, eller til kransen er fast og gylden.
Afkøl på bagerist.

 
Se alle de bedste opskrifter med Brød  eller Boller

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.684 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her