Man kan fint anvende
uglaserede lerpotter som bageforme. Her har vi bagt dekorative portionsbrød i
både store og små lerpotter. Retten er nem og god.
Tid: ca 2½ time,
heraf ca 1¼ time til hævning og 15 min i ovnen. Brødene er fryseegnet.
Holdbarhed ca 9 mdr. 2 store eller 12 små brød.
# Ingredienser
25 g gær
4 dl mælk
½ dl olie eller flydende
margarine
1 tsk salt
½ spsk malet
pomeransskal
1½ dl hvedeklid
8½ dl hvedemel
PENSLING:
smeltet smør eller
margarine
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
en skål.
2. Lun mælken sammen
med det flydende fedtstof til 37 °C.
3. Hæld væsken over
gæren og rør til den er opløst.
Tilsæt salt,
pomerans og klid.
4. Rør så meget af
melet i, ved håndkraft eller i maskine, til dejen bliver smidig og slipper
skålen.
5. Lad dejen hæve
tildækket ca 30-45 minutter.
6. Tag dejen op på
et melet bord og ælt den igennem med resten af melet.
7. Form dejen til
ovale boller. Læg dem i de smurte lerpotter.
8. Lad brødene hæve
under et klæde til knapt dobbelt størrelse, ca 45 minutter.
9. Pensl dejen med lidt
smeltet fedtstof.
10. Bag brødene i
bunden af en 225 °C varm ovn i ca 15 minutter.
11. Lad brødene
svale noget af i potterne, inden du forsigtigt vender dem ud på en rist.
Lad dem køle af
utildækket.
Tips: I stedet for at smøre potterne, kan du lægge
bagepapir i bunden på dem og pensle med olie på siderne.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------