Logo

Speltbrød med surdej - Brød med smag det er på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Speltbrød med surdej - Brød med smag det er på Kogebog.dk 💘 

 
Dette brød holder sig godt: kan fryses i op til 1 måned. Speltmel har en nøddeagtig smag og er ved at blive populært hos visse økologiske landmænd. Giver 1 stort brød.

 
# Ingredienser
10 g smuldret frisk gær
6 dl vand med rumtemperatur
550 g speltmel
3 tsk havsalt
350 g durummel
ekstra mel til drysning
en stor melet bageplade

 
'Jeg har haft meget varierede resultater med tørgær og foretrækker frisk gær til denne opskrift.

 
* Tilberedning
Rør gæren glat med halvdelen af vandet.
Rør 300 g speltmel i til en tyktflydende dej, dæk den med et fugtigt viskestykke og
lad den stå i 24 timer, til den er boblende og lidt grålig.

 
Rør så resten af vandet i til en glat, flydende dej.
Hæld den i en større skål og slå salt og resten af speltmelet i med hånden.
Arbejd derefter gradvis nok durummel i, til en blød men ikke klistret dej
(mængden afhænger af speltmelets kvalitet).
Vend dejen ud på en melet flade og ælt den 10 min.
Hvis den klistrer til fingrene, arbejdes ekstra durummel i.
Læg dejen skålen igen, dæk den med et fugtigt viskestykke og lad den hæve til dobbelt størrelse ved kølig til normal rumtemperatur - ca. 3 timer.

 
Slå dejen ned, vend den ud på en melet bordflade og ælt 1 min.
Den skal være tilstrækkelig fast til at holde faconen under bagning.
Er den for blød, arbejdes ekstra mel i.
Form dejen til et rundt brød og læg det på bagepladen.
Tildæk løst og lad dejen hæve som før til næsten dobbelt størrelse i 1½-2 timer.

 
Snit oversiden flere gange med en skarp kniv, drys med durummel og
bag så i en forvarmet ovn ved 220 °C 20 min.
Skru ned til 200 °C og bag i 15 min, eller til brødet lyder hult, når det bankes i bunden.
Afkøl på bagerist.

 
Se alle de bedste opskrifter med Brød  eller Boller

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 908 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her