Strudel er en østrigsk
specialitet, oftest fyldt med æble. Men hvorfor ikke prøve med grønsager?
Her er en virkelig lækker strudel med spinat, der er godt nu! Det smager bare så godt.
Tid: 1½ time, heraf 30
min for dejen at hvile og 40 min i ovnen. 6-8 pers.
# Ingredienser
DEJ:
4 dl hvedemel
2 spsk olie
1½ dl vand
¼ tsk salt
FYLD:
600 g kartofler
250 g spinat i hele blade
1 løg
1 spsk olie
2 fed hvidløg
1 spsk tomatpuré
100 g mandelflager
250 g ricottaost
2 æg
¼ tsk sort peber
PENSLING:
æg
* Fremgangsmåde
1. Begynd med fyldet.
Kog kartoflerne uskrællede.
Lad dem køle af. Pil
dem og skær dem i tern.
Optø spinaten og hak den groft.
2. Pil og hak løget.
Steg det i olien nogle minutter.
Pres hvidløget over og
rør tomatpuréen i.
Lad det køle af.
3. Læg melet i en bunke
på bordet.
Lav en fordybning i melet.
Tilsæt olie, vand og salt.
Ælt det sammen til en
dej. Ælt den meget kraftigt.
4. Pak dejen ind i plastfolie
og lad den hvile koldt ca 30 min.
5. Rist mandelflagerne
på en tør pande.
6. Bland spinat, mandelflager,
løg og smuldret ricottaost med sammenpiskede æg.
Krydr med sort peber.
Rør kartoffelternene i.
7. Del dejen i to dele.
Rul hver del ud til en
plade, 45x30 cm, på et let melet bord.
8. Læg en stribe af fyldet
midt på hver plade.
Rul dem sammen til faste
ruller.
Læg dem med sammenføjningerne
nedad på en bageplade med bagepapir.
9. Prik rullerne og pensl
dem med sammenpisket æg.
Bag i en 225 °C varm
ovn ca 40 min.
10. Server strudelen
skåret i skiver, gerne med tomatsauce.
Tips: Spinaten kan erstattes med sølvbede, der anvendes
og tilberedes som spinat.
Se alle de bedste opskrifter med Pie
Se alle de bedste opskrifter med Brød
INFO: Strudel er en type wienerbrød med fyld, der normalt er
sødt. Strudel blev populært i 1700-tallet under det habsburgske monarki og i
det østeuropæiske køkken. De ældste opskrifter stammer fra 1696 i den
håndskrevne kogebog på Wienbibliothek im Rathaus. Wienerbrødet stammer fra
mellemøstlige kage.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------