Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, surdej: 2 døgn. Hævetid i alt: 2 timer. Bagetid: 55 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til surbrød
Surdej:
20 g gær
1 dl vand
100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
Dej:
surdejen
2½ dl kærnemælk
2 tsk fint salt
1 tsk sukker
1-2 spsk kommen
400 g sigtemel (ca. 8 dl)
æg til pensling
kommen til drys
*
Sådan laves surbrød
Surdej:
1. Lun vandet håndvarmt (35 °C).
Kom det i en skål, der giver plads til, at surdejen kan
vokse.
Rør gæren ud i vandet.
Rør melet i og rør surdejen godt sammen.
Lad den stå tildækket og lunt i 2 døgn.
Den skal boble let og lugte syrligt.
Dej:
2. Kom surdejen i en stor skål og rør den lind med
kærnemælken.
Tilsæt salt, sukker og kommen.
Bland godt og rør herefter melet i.
Ælt dejen smidig på et letmelet bord.
Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca 1½ time.
3. Ælt dejen kort igennem og form den til et ovalt brød.
Anbring det på en smurt bageplade eller på en plade beklædt
med bagepapir og lad det efter hæve tildækket ca 30 min.
Sæt ovnen på 225 °C.
Pensl brødet med sammenpisket æg og drys med kommen.
Bag brødet 10 min. på nederste rille i ovnen.
Dæmp varmen til 180 °C og lad brødet bage yderligere ca 45 min.
6. Lad brødet afkøle utildækket på bagerist, så bliver
skorpen stærk og sprød.
Vent med at skære af brødet, til det er helt koldt.
Tips: Tag evt en klump af surdejen fra til næste
bagning.
Dette brød holder sig frisk i flere dage.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------