Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 25 min. Hævetid i alt: ca 1 time. Bagetid: 45-50 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Urtebrød
3 dl vand
50 g gær
200 g yoghurt naturel
2 tsk salt
100 g groftreven gulerod
1 løg
200 g sigtemel (4 dl)
500 g hvedemel (ca. 6⅓
dl)
smør til formene
1 æg til pensling
2 lerurtepotter à ca 1 l
*
Sådan laves Urtebrød
1. Læg urtepotterne i vand ½ time. Lad dem herefter tørre.
2. Lun vandet (35 °C) og rør gæren ud heri.
3. Rør yoghurt og salt i gærvæsken og tilsæt den groftrevne
gulerod.
4. Pil løget, riv det og vend det i.
5. Tilsæt sigtemelet og ælt så meget hvedemel i, at dejen
bliver glat og smidig.
6. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, ca 30 min.
7. Ælt dejen igennem, del den og form den til to runde brød.
Læg dem i to smørsmurte lerpotteforme.
Lad brødene hæve, lunt og tildækket, ca 30 min.
8. Sæt ovnen på 200 °C.
Pensl brødene med sammenpisket æg og bag dem 45-50 min. i
ovnen.
Lad brødene afkøle let og vend dem ud på en bagerist for at
afkøle helt.
Tips: Velegnet til varme supper. Klippet purløg kan
erstatte revet løg.
Kan fryses. Holdbarhed: 4-6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Urtepottebrød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------