Opskriften ser måske kompliceret ud. Men der er intet så lækkert som smagen af friskbagt wienerbrød. Det er anstrengelserne værd.
Forberedelsestid 3 timer + hviletid i køleskab. Tilberedning
30 min. Portionen giver ca. 28 stk.
# Ingredienser
1 kg hvedemel
90 g sukker
20 g salt
30 g gær
7 dl varm mælk
450 g smør, koldt
1 æg, let pisket
50 g mandelflager
flormelis
PASSIONSFRUGTFYLD
30 g sukker
2 store æggeblommer
2 tsk hvedemel
2 tsk Maizena
1¼ dl passionsfrugtsaft eller frugtkød
ELLER
APPELSINCREMEFYLD
30 g sukker
2 store æggeblommer
2 tsk hvedemel
2 tsk Maizena
1¼ dl appelsinsaft
* Tilberedning
1. Smør en bageplade med smør og drys den med mel.
Sigt mel, sukker og salt i en stor skål og lav en fordybning
i midten.
Opløs gær i ½ dl af mælken.
Hæld resten af mælken i og hæld det i melet.
Rør efterhånden melet i mælken med fingrene, til dejen er
blød og jævn.
Ælt dejen let på en melet bordplade, til den er blød og
elastisk.
Dæk den til og stil den i køleskabet 10 min.
2. Passionsfrugtfyld:
Kom sukker, æggeblommer, mel og maizena i en skål og bland
det godt.
Bring frugtsaften i kog i en lille gryde.
Tilsæt lidt sukker, rør rundt og tilsæt sukkerblandingen.
Bring denne blanding i kog under omrøring og kog 1 min.
Dæk gryden til og lad det stå og hvile.
3. Appelsincremefyld:
Laves ligesom passionsfrugtfyldet, men med appelsinsaft
i stedet for passionsfrugtsaft.
4. Rul dejen ud til et stort rektangel 3 mm tyk.
Rul det kolde smør ud mellem to stykker bagepapir til en
plade
lidt smallere end dejen, men dobbelt så lang.
Læg smørret på to tredjedele af dejpladen.
Fold resten af dejen hen over smørret.
5. Vend dejen som en bog med ryggen til venstre og
rul ud til et rektangel og fold 3 gange.
Samme procedure gentages yderligere to gange.
Pak dejpladen ind i husholdningsfilm og
stil den i køleskabet 20 min mellem hver udrulning.
6. Til sidst udrulles dejen til et kvadrat på 3 mm tykkelse.
Dejen skæres dernæst ud i 10x13 cm rektangler,
som lægges over på bagepladen.
7. Wienerbrød:
Ovnen forvarmes til 200 °C.
Kom fyldet i en sprøjtepose og sprøjt ca. 1 spsk ud på hvert
rektangel.
Fold hjørnerne ind mod midten og pres dem godt fast.
Lad wienerbrødene hæve på et lunt sted i 30 min.
Pensl med sammenpisket æg, men undgå siderne af
wienerbrødet,
da det vil forhindre dejen i at hæve som den skal.
Drys wienerbrødene med mandelflager og bag dem i 15-20 min,
til de er hævede og gyldne.
Lad dem køle af på en bagerist.
Sigt evt. lidt flormelis ud over de færdige wienerbrød.
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.