En let og frisk
dessert, hvor en halv fersken gemmer sig under en sprød dejskal. Denne ret kan
serveres for glutenallergikere, fordi Maizenamel er glutenfrit.
Tid: 1½ time, heraf
10 min i ovnen. 8-9 stk.
# Ingredienser
4 dl Maizena
1 tsk bagepulver
1 dl sukker
150 g smør eller
margarine
1 æg
FYLD:
1 dåse halve
ferskner (800 g)
PENSLING:
1 æg
PYNT:
mandelflager
* Fremgangsmåde
1. Bland Maizena,
bagepulver og sukker i en skål.
2. Tilsæt
fedtstoffet i tern samt ægget.
3. Arbejd det
hurtigt sammen til en dej.
4. Rul dejen ud på
et Maizena-drysset bord.
5. Stik 8-9 runde
kager ud på 9 cm i diameter.
Læg dem på en bageplade
med bagepapir.
6. Lad fersknerne
dryppe godt af.
Læg en halv fersken
med den buede side opad på hvert dejstykke.
7. Rul resten af
dejen ud.
Stik 8-9 plader ud på
8 cm i diameter.
Læg dem ovenpå
frugten.
Tryk kanten på den underste dej op.
8. Pensl
frugthattene med sammenpisket æg.
Drys mandelflager
over.
9. Bag dem midt i en
225 °C varm ovn i 10 min.
Server dem lune med
blød vaniljeis eller flødeskum og lidt af frugtlagen.
Tips: I stedet for ferskner kan du bruge halve
pærer.
Drys dem gerne med
lidt reven citronskal. Følg i øvrigt opskriften.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------