En ny og god måde at lave bøffer af torsk på. Jalapeñopeber og koriander er smagssætninger, som passer godt til den milde torsk. Krydderierne giver meget smag uden at tilsætte fedt.
• Vælg en salsa som indeholder kun lidt salt og fedt.
Forberedelse 25 min + afkøling. Tilberedning 30 min. 9 stk.
#Ingredienser
450 g kogt, kold torsk
smør eller margarine til bagepladen
1 dl hvedemel
1 dl majsmel
1 æggehvide
5 dl kold kartoffelmos
2 spsk hakket koriander eller persille
1 -2 tsk hakket syltet jalapeno
½ tsk løgpulver
½ tsk salt
½ tsk friskkværnet sort peber
2½ dl færdig salsa
* Tilberedning
1. Smør en plade med fedtstof.
Læg mel og majsmel i hver sin dybe tallerken og
æggehviden i en tredje.
Pisk æggehviden let med en gaffel.
2. Bland kartoffelmos, fisk, koriander, jalapeño,
løgpulver, salt og peber i en skål.
3. Lav 9 lige store bøffer af fiskeblandingen og
paner dem i melet.
Sørg for, at de dækkes helt med mel.
Dyp dem så i æggehviden og paner dem til sidst
med majsmel.
Tryk til med fingrene så de dækkes af majsmel.
4. Læg fiskebøfferne på pladen og lad dem derpå
hvile i køleskabet 10 min.
Sæt ovnen på 200 °C.
5. Stil bøfferne i ovnen i ca. 30 min.
Vend dem en gang efter 15 min.
Læg bøfferne på et fad sammen med salsaen
og server.
GENVEJ
Anvend pulverkartoffelmos eller mosede, kogte kartofler.
Fiskebøffer fra Santa Fe:
Pr. stk: Energi: Kcal 271 = kj 1138
Kulhydrat 44 g Protein 17 g Fedt 3 g (10%) Fibre 4 g
Tips:
Fisk er færdigkogt, når den er mælkehvid i kødet.
Det skal være let at skille den ad i fiskens
naturlige flager uden at den falder fra
hinanden eller smuldrer.
Hvis fiskebøfferne afkøles inden de steges i ovnen,
så holder de formen bedre.
Læg bøfferne på pladen og køl i 10 min.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.