Velduftende asiatiske krydderier gør den fyldte kylling til en glimrende festret.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 1½ time. 4 portioner
#Ingredienser
1 kylling, ca. 1,6 kg
4 tsk letmælksyoghurt naturel
4 tsk friskpresset appelsinsaft
1 tsk sød chilisauce
Fyld:
2 tsk rapsolie
1 tsk sesamolie
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakkede
3 ½ dl kogte ris
½ dl ristede cashewnødder
½ tsk Fem krydderier
2 spsk hakket persille
reven skal af 1 appelsin
½ dl friskpresset appelsinsaft
3 tsk sød chilisauce
appelsinskiver og persille til garnering
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 175 °C.
Skyl kyllingen ud- og indvendig under rindende koldt vand.
Dup den tør med køkkenrulle.
2. Fyldet: opvarm raps- og sesamolie på en pande ved jævn varme.
Tilsæt løg og hvidløg. Brun i 5 min under omrøring.
Bland løg, hvidløg, kogte ris, nødder, krydderier, persille, appelsinskal,
appelsinsaft og chilisauce i en skål. Bland godt.
3. Kom fyldet i kyllingen.
Bind kyllingen til som anvist i Tips.
Læg kyllingen på en rist i en bradepande.
Bland yoghurt, appelsinsaft og chilisauce og pensl kyllingen
med noget af dette.
4. Steg kyllingen i ovnen i 30 min.
Pensl kyllingen med resten af yoghurtblandingen.
Dæk det yderste af lårene med alufolie.
Steg yderligere 1 time i ovnen eller til kyllingens sky er klar.
Garner med appelsinskiver og persille.
Tips:
Sind først benene sammen på kyllingen med en snor.
Træk kyllingens halsskind over rygraden og
bind vingerne fast med skindet.
Dæk kyllingens ben med aluminiumsfolie i den sidste time
i ovnen. Folien forhindrer benene i at blive brændte.
Pr. portion: Energi: Kcal 491 = kj 2062
Kulhydrat 13 g Protein 40 g Fedt 31 g (57%) Fibre 1 g
• Kylling leverer både zink og riboflavin.
• naturris er en god tiamin- og niacinkilde.
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.