Ingefær er et herligt krydderi til kylling og her kommer det endnu mere til sin ret sammen med asparges og peberfrugt.
Forberedelse 30 min + marinering. Tilberedning 10 min. 6
portioner
#Ingredienser
4 kyllingebryster á 125 g
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 bundt asparges (8-12 stk.)
125 g champignon
2 spsk olie
MARINADE:
3 spsk fint hakket, frisk ingefær
½ dl soya
2 fed hvidløg, pressede
reven skal og saft af 1 appelsin
* Tilberedning
1. Skær kyllingebrysterne i tynde strimler på tværs af kødets
fibre.
2. Bland ingefær, soya, hvidløg, appelsinskal- og saft i en stor
skål.
Tilsæt kyllingen og bland godt så kødet dækkes af marinaden.
Dæk med plastfolie og lad det stå i køleskabet mindst 1 time
eller natten over.
3. Rens peberfrugterne og skær dem i fine strimler.
Gør aspargesene i stand og skær dem i tre dele.
Rens svampene og skær dem i tynde skiver.
4. Opvarm olien i en wok eller på en stor teflonpande.
Tag kyllingen op af marinaden. Gem marinaden.
Brun derpå kyllingen i ca. 3 min til den er brun på alle sider.
Læg kyllingen på wokkens kant eller læg den på en tallerken.
5. Kom grønsagerne i wokken og steg dem i 2-3 min.
Bland kyllingen med grønsagerne og steg til grønsagerne er møre,
men stadig sprøde og kyllingen er gennemstegt.
Tilsæt marinaden og lad det simre ca. 1 min. Server straks.
Tips:
Du kan lade skallen sidde på ingefæren når den
hakkes eller rives fint. Hvis skallen er grov og træet
skal du skrælle den af.
Tiloversbleven ingefær kan opbevares i køleskabet.
Ingefæren bevarer sin smag hvis den skives tyndt.
Læg den i en skål og hæld sherry eller gin over.
Kylling og ingefær i wok:
Pr. portion: Energi: Kcal 150 = kj 630
Kulhydrat 3 g Protein 21 g Fedt 6 g (36%) Fibre 1 g
• Ingefær indeholder meget fiber.
• Asparges giver os fibre. kalium, jern samt vitaminerne B1
og B2.
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.