Den friske dessert stammer fra det japanske køkken, og den
har fået massevis af omtale på både TikTok og Instagram. Selvom den måske
ligner noget, som er svært at lave selv, så er det slet ikke tilfældet – det
kræver faktisk meget få ingredienser. Til 2 pers.
# Ingredienser
3 dl vand
170 g glutinøs rismel
(kan købes i asiatiske supermarkeder)
85 g flormelis
1 tsk frugtfarve
Din yndlings is
Majsmel
* Tilberedning
Mochi-dej
Form små kugler af din
yndlings is og placer dem på et stykke bagepapir.
Frys dem efterfølgende
ned igen, så de er helt frosne, når du skal forme dem.
Bland glutinøs rismel
og flormelis i en skål.
Hæld vand i
melblandingen og rør det ud til en ensartet masse.
Skålen skal nu i
mikroovnen i et minut. Rør godt igennem.
Kom skålen ind i et
minut igen. Rør godt igennem.
Kom skålen i
mikroovnen i 30 sekunder eller til den har den rigtige konsistens.
Tilføj frugtfarve.
Færdiggør dine mochi
Drys et stykke
bagepapir med majsmel og rul dejen ud i ½ cm tykkelse.
Brug et stort vandglas
eller en udstykker til at stikke dejen ud i cirkler.
Tag iskuglerne ud af
fryseren og beklæd dem med dejen.
Luk nænsomt dejen til
så det bliver til runde kugler.
Drys kuglerne med
majsmel inden de pakkes ind i film,
så man nemmere kan
formgive dem.
Nu kan de kommes på
frys.
De skal derefter 25
min i køleskabet, inden de serveres.
Se alle de bedste opskrifter med Is dessert
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------