Søde blåbær svævende i jelly, som toppes med en lækker yoghurtsauce.
Dette bliver en perfekt afslutning på en fyldig middag.
• Hjemmelavet jelly indeholder intet tilsat sukker og intet
fedt.
• Blåbær indeholder meget C-vitamin.
Tilberedning 5 min + afkøling. 4 portioner
# Ingredienser:
4 dl vand
4 dl koncentreret æblejuice
6 tsk gelatinepulver
125 g blåbær
TOPPING:
1 dl let, mild naturel yoghurt
reven skal af 1 citron
1-2 tsk honning
mynte til pynten
* Tilberedning:
1. Bland vand og æblejuice og rør gelatinepulveret i.
Hæld blandingen i en gryde og varm under piskning
til væsken er fingervarm (37 °C).
Hæld blandingen i en skål.
Stil skålen i køleskabet og afkøl 1-2 timer til blandingen
begynder at stivne.
2. Når jellyen begynder at stivne blander du blåbærrene i.
Fordel jellyen i portionsglas eller skåle.
Afkøl til blandingen er stivnet.
Det tager fra 30 min op til 1 time inden blandingen stivner.
3. Topping: bland yoghurten med citronskal og honning.
Læg en skefuld topping oven på jellyen lige inden serveringen.
Pynt evt. med mynte og lidt ekstra blåbær.
GENVEJ
Du kan evt. placere jellyen i fryseren første gang den skal
stivne.
Men rør rundt med jævne mellemrum så den ikke stivner alt
for
meget.
Engelsk blåbærdessert:
Pr. portion: Energi: Kcal 129 = kJ 542
Kulhydrat 20 g Protein 10 g Fedt 1 g (7%) Fibre 1 g
Tips:
Varier æblesmagen ved at tilsætte mere eller mindre vand.
Du kan erstatte æblejuicen med anden klar, koncentreret juice,
fx hyldedrik.
Bland bærrene i når jellyen begynder at stivne.
Hvis bærrene synker til bunds, er jellyen ikke stiv nok.
Lad den i så fald køle lidt mere.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.