Ris på italiensk - til afveksling for pastaen. Med friske sommergrønsager og parmesanost, bliver det endnu en specialitet at nyde. Ris er
sunde. De indeholder både kulhydrat, mineraler, protein og vitaminer. Hurtigt let
og lækkert
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
5 dl brune ris (300 g)
1 stort løg
1 lille kålrabi
150 g broccolibuketter
2 tomater
2 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk groftkværnet peber
½ tsk gurkemeje
1 l grønsags bouillon
1 dl fløde 13%
100 g frosne haricots verts
1 spsk smør
2 dl parmesanost
* Tilberedning
1. Pil løget og hak det fint. Skræl kålrabien og skær den i
tern.
Skyl broccolien og del den i buketter. Skær tomaterne i
tern.
2. Varm olien ved jævn varme i en gryde og svits løgene
sammen med salt, peber og gurkemeje, ca. 3 min.
Hæld risene i og brun dem sammen med løgene yderligere 3
min.
3. Hæld 5 dl af grønsagsbouillonen på og bring det i kog.
Læg låg på og lad det simre ved svag varme i 10 min.
4. Tilsæt yderligere 5 dl af bouillonen sammen med broccoli
og kålrabi.
Lad det koge uden låg ca. 20 min, rør rundt nu og da.
Tilsæt fløde, bønner og tomattern under omrøring og bring i
kog.
Lad det koge til al væske er absorberet, ca. 15 min.
Smag til med salt og peber.
Rør smør og parmesanost i lige før serveringen.
VARIATION
Risene får en ekstra god smag hvis gurkemejen erstattes med
¼ tsk safran.
Grønsags-risotto:
Pr. portion: Energi: Kcal 505 = kj 2121
Kulhydrat 61 g Protein 18 g Fedt 21 g (37%) Fibre 8 g
Tips:
Du kan også koge risene i en saucepande.
Det kræver mere pasning og det kan også være
svært at beregne den helt rigtige mængde væske.
Der skal røres i risene hele tiden og væsken
tilsættes lidt ad gangen.
Ny væske tilfører du først, når risene har
absorberet væsken, som allerede er i gryden.
Bliv ved med at tilføre væske, til risene er møre.
De færdige ris skal være fugtige og smidige i
konsistensen.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.