En ret for store og
små, med typisk italienske ingredienser som tomat, basilikum og mozzarella.
Italienske retter hitter altid! Kan anbefales
Tid: 35-40 min,
heraf 10-15 min i ovnen. 6 pers.
# Ingredienser
500 g hakket oksekød
1 æg
1 tsk salt
1 tsk provencalske
krydderier
1 tsk fransk sennep
1 fed hvidløg
1 spsk tomatpuré
1 dl vand
1 bdt. basilikum
(eller 1 potte)
2 spsk olie
2-3 tomater
200 g mozzarellaost
6 skiver Danbo
* Fremgangsmåde
1. Rør kødet med æg,
salt, krydderier, sennep, presset hvidløg og tomatpuré.
Spæd med vand til en
ikke alt for fast fars.
2. Skyl basilikum og
tag bladene af. Gem 12 blade.
Hak resten og rør
dem i farsen.
3. Form 6 tykke
bøffer og læg dem på et skyllet skærebræt.
4. Varm olien på en
pande.
Læg bøfferne på og
brun dem på begge sider.
Hæld lidt varmt vand
ved og eftersteg ved jævn varme 10-12 min.
5. Tag bøfferne op
og lad dem svale lidt af.
6. Skyl tomaterne og
skær dem i skiver.
Skær mozzarellaosten
i skiver.
7. Flæk bøfferne.
Læg 6 halve på et ovnfast fad.
8. Læg tomatskiver,
basilikumblade og mozzarellaskiver på.
Gentag og slut med de sidste halve bøffer.
9. Læg en tyk skive
ost på.
10. Stil fadet i en
225 °C varm ovn i 10-15 min, så osten smelter og får farve.
11. Server med
pasta, gerne blandet med strimlet peberfrugt.
Tips: Disse bøffer kan også serveres i
burgerboller.
Da kan du tilføje
lidt tomatpuré og icebergsalat.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------