Logo

Klassisk kyllinge marsala

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klassisk kyllinge marsala 

 
Kylling marsala er en italiensk-amerikansk ret med kyllingebryst i en marsala vinsauce. Det er en variation af traditionelle italienske scaloppina-retter, hvoraf der er mange sorter i hele Italien.
Giver 4 portioner

 
# Ingredienser
2 spsk usaltet smør
1 spsk olie
4 kyllingebryst halvdele, uden skind (ca 560 g totalt)
4 skiver mozzarella ost (30 g pr stk)
12 kapers, afdryppet
4 flade ansjosfileter, afdryppet
1 spsk frisk hakket persille
1 fed hvidløg, fint hakket
3 spsk marsala
1,8 dl fløde
Et drys salt
Et drys peber
Varm kogt pasta (valgfrit)

 
* Fremgangsmåde
1. Varm smør og olie i en dyb pande over mellem-høj varme indtil det er smeltet og boblende.
Tilsæt kyllingen; skru ned til mellem varme.
Steg, uden låg, i 5 til 6 min pr side indtil kyllingen er mør og gyldenbrun.
Flyt kyllingen over på et skærebræt med en hullet spartel.
Læg 1 skive ost, 3 kapers og 1 ansjosfilet over hvert kyllingestykke.

 
2. Læg kyllingen tilbage i stegepanden.
Strø med persille.
Læg låg på og steg over lav varme i 3 min eller indtil osten er næsten smeltet og saften fra kyllingen er klar.
Flyt kyllingen over på et varmt serveringsfad med en hullet spartel; hold det varmt.

 
3. Tilsæt hvidløg til den resterende væde i stegepanden; svits under omrøring over mellem varme i 30 sekunder.
Rør marsala i; steg videre under omrøring i 45 sekunder; skrab eventuelle brune småstykker op fra stegepanden.

 
4. Rør fløden i. Kog under omrøring i 3 min eller indtil saucen bliver lidt tykkere.
Rør salt og peber i.
Hæld saucen over kyllingen med en ske.
Serveres med pasta. Pynt som ønsket.


Klassisk kyllinge marsala 
Trin 1: Læg ost, kapers og ansjoser over kyllingen.


Klassisk kyllinge marsala 

Trin 2: Flyt kyllingen med en hullet spartel.


Klassisk kyllinge marsala 

Trin 3: Rør marsala op i hvidløgsblandingen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pasta

 

Se alle de bedste italienske opskrifter Her

 
INFO: Scaloppina er en type italiensk ret, der kommer i mange former. Det består af tyndt skåret kød, oftest oksekød, kalvekød eller kylling, der er paneret i hvedemel og sauteret i en af en række forskellige sauce.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 6.029 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her