Pollo á la Firenze - kyllingebryst fyldt med spinatblade, champignon, gulerod, forårsløg og ost -
kan serveres med friske dampede asparges -
det er Firenze
Giver 6 portioner
# Ingredienser
50 cl + 2 spsk tør sherry
3 hele kyllingebryst
2 fed hvidløg
3 spsk olie
900 g friske spinatblade,
vaskede og strimlede
600 g grofthakkede champignon
450 g revne gulerødder
50 g forårsløg i skiver
salt og peber
37 cl italiensk salatdressing
150 g italiensk krydret
rasp
40 g Romano ost /
parmesan
asparges, dampede friske
persillekviste og gulerodsstrimler til pynt
* Fremgangsmåde
1. Hæld 50 cl sherry
i et stort lavt fad.
Læg kyllingen i og vend det til det dækker. Dæk det til.
Mariner i køleskab i
3 timer.
2. Hak hvidløgene fint.
Varm olien i en stor
kasserolle.
Tilsæt hvidløg, spinat, champignon, revne gulerødder, forårsløg, salt, peber og
de resterende 2 spsk sherry.
Kog under omrøring i
3-5 min eller indtil der ikke er mere væde i spinaten; lad spinaten afkøle.
3. Placer dressingen
i et andet lavt fad; sæt det til side.
Bland rasp med Romano
ost i et lavt fad; sæt det til side.
Forvarm ovnen til 190
°C.
4. Fjern kyllingen fra
marinaden; smid marinaden ud.
Skær en lomme ind i siden
på hvert kyllingebryst, der hvor brystet sad fast på benet.
5. Fyld lommerne i kyllingen
med spinatblandingen.
6. Luk lommerne med en
tandstikker af træ sådan at blandingen lukkes inde.
7. Dæk hvert fyldt kyllingebryst
med dressing, ryst det overskydende af.
Læg hvert kyllingebryst
i raspblandingen; hæld det over kyllingen med en ske så det dækker.
8. Læg kyllingen i et
lag i et smurt ildfast fad, 33 x 23 cm.
Dryp den resterende dressing
over.
Dæk det til; bages i
15 min.
Fjern tildækningen; bages
i yderligere 10 min eller indtil kyllingen er mør.
Serveres med asparges.
Pynt hvis det ønskes.
Trin 4: Skær en lomme
i hvert kyllingebryst.
Trin 5: Fyld lommen med
spinatblandingen.
Trin 6: Luk lommen med
en tandstikker af træ.
INFO: Firenze er hovedstaden i Toscana ved Arnofloden i
Italien med 383.083 indbyggere.
I perioden 1865 til 1870 var byen også hovedstad for
Kongeriget Italien.
Se alle de bedste opskrifter med Asparges
Se alle de bedste opskrifter med Kylling
✅ Her er kogebogen
med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------