Den bedste opskrift på lækker italiensk lasagne med kødsauce
med krydderier og bechamelsauce. Retten er en af grundene til, at vi elsker
italiensk mad.
4 personer
# Ingredienser
KØDSAUCE:
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olie
500 g hakket oksekød
1 grøn peberfrugt
2 gulerødder
2 dl rødvin
1 dåse hakkede
tomater
1 dåse koncentreret
tomatpuré
2 spsk oregano
salt og peber
BECHAMELSAUCE:
6 dl mælk
50 g smør/olie
5 spsk hvedemel
½-1 tsk revet
muskatnød
250 g lasagneplader
200 g
bøffelmozzarella
Evt. 2 spsk
friskrevet parmesan
1 spsk rasp
Frisk basilikum
* Tilberedning
Kødsauce: Hak løg og
hvidløg fint og svits det i olien i en stor gryde.
Tilsæt kødet og brun
det under omrøring.
Hak peberfrugten,
riv gulerødderne og rør det i kødet sammen med
tomater, tomatpuré,
rødvin og krydderier.
Lad det simre i ca.
30 min.
Rør jævnligt og tilsæt
lidt vand, hvis saucen bliver for tør.
Bechamelsauce: Smelt
smørret i en gryde og pisk melet i.
Pisk mælken i lidt
efter lidt.
Lad saucen koge i 1
minut og smag den til med salt, peber og muskatnød.
Fordel en smule
kødsauce i bunden af et stort ildfast fad og læg skiftevis lasagneplader,
kødsauce og bechamelsauce.
Slut med et lag
plader overhældt med bechamelsauce.
Riv osten eller skær
den i tynde skiver og fordel den på lasagnen.
Drys parmesan og
rasp over og bag den i 30-45 min ved 200 °C.
Pynt med frisk
basilikum og server med grøn salat.
INFO: Lasagne er en pastaret. Den mest kendte version er nok
Lasagne Bolognese, der som navnet antyder, stammer fra byen Bologna i
Norditalien. Lasagne indeholder pasta i form af tynde plader, der lægges i lag
adskilt af fyld og, i nogle tilfælde, bechamelsauce. Fyldet kan fx være kødsauce,
grønsager, fisk eller svampe
Se alle de bedste opskrifter med Lasagne
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.