Frittata er en slags italiensk (måske spansk) æggekage med tomat, løg, pasta og mozzarella ost på
toppen og med dejlig tomatsauce - smager godt både kold og varm.
Giver 4 til 6
portioner.
# Ingredienser
1 mellem tomat
1 spsk olie
1 lille løg, hakket
1 tsk tørret
basilikum
1 knivspids tørret
oregano
20 g kogt pasta fx orzo
20 g hakkede fyldte
oliven
8 æg
½ tsk salt
1 knivspids peber
2 spsk smør
60 g strimlet
mozzarella ost
Tomatsauce (opskrift
nedenfor)
* Fremgangsmåde
1. Forbered tomatsaucen
2. Skær tomaten i
halve. Fjern stilken.
Skrab kernerne ud med en ske.
Hak den i små
stykker. Sæt til side.
3. Varm olien i en
ovnfast 25 cm pande over mellem-høj varme.
Steg løget under
omrøring i den varme olie indtil det er mørt.
Tilsæt tomat, basilikum
og oregano.
Steg i 3 min. Tilsæt
pasta og oliven;
Fjernes fra panden og sættes til side.
4. Pisk æggene, salt
og peber i en skål med den elektriske mixer på lav styrke.
Tilsæt
tomatblandingen; sæt til side.
Smelt smørret i den
samme pande over mellem varme.
Tilsæt
æggeblandingen;
Spred osten over. Skru varmen ned til lav.
Steg 8 til 10 min eller indtil bunden og det meste af midten er færdigt.
6. Placer panden på
et stativ 10 cm fra varmen.
Steg i 1 til 2 min
eller indtil toppen er brunet.
Skær den i
kileformede stykker.
Serveres med tomatsauce.
Pynt som ønsket.
Tomatsauce
Til 4 personer
# Ingredienser
1 spsk olie
1 finthakket løg (ca 100 g)
2 fed hvidløg, knuste
2 dåser hakkede tomater (ca 800 g)
2 spsk koncentreret tomatpuré
½ dl piskefløde, øko
½ spsk æblecidereddike
1 dl hakkede friske basilikumblade
¼ tsk tørret oregano
1 tsk sukker
1¼ tsk groft salt
1 knivspids friskkværnet
peber
* Fremgangsmåde
Bland alle
ingredienserne i en lille kasserolle.
Bring det i kog over
høj varme.
Skru varmen ned til
lav.
Lad det simre, uden
låg, over lav-mellem varme i 5 min, rør ofte.
Sæt til side; hold
det varmt.
Trin 2: Skrab kernerne
ud af tomaten.
Trin 5: Steg
frittataen indtil bunden er næsten færdig.
INFO: Frittata er en ægbaseret italiensk ret, der ligner en
æggekage eller skorpeløs quiche eller røræg, beriget med yderligere
ingredienser som kød, ost eller grønsager. Ordet frittata er italiensk og
oversættes groft til "stegt".
Mediterransk:
fra latin Mediterraneum (mare) 'Middel(havet)', af mediterraneus 'midt på
jorden', dannet af medius 'i midten' og terra 'jord' = Middelhavet eller
landene omkring det
Se alle de bedste opskrifter med Tomatsauce
Se alle de bedste opskrifter med Frittata
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------