Denne Napoli sauce bruger minimale
ingredienser og skal kun simre i 10-15 minutter. Den er fantastisk til pasta,
pizza og i pastaretter som lasagne. Det er en super hurtig sauce lavet med kun
tomater, hvidløg, knust rød peber og basilikum. Og så er den vegansk.
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 15 min. Giver 6½
dl sauce
Ingredienser
½ dl olie
150 g løg i tern
3 spsk hvidløg, pillet og hakket (ca. 6-8 fed)
2 dåser hele tomater (800 g)
2 tsk tørret oregano
¼ tsk rød peberflager
1½ tsk salt
¼ tsk malet sort peber
20 basilikumblade, finthakkede
Tilberedning
1. Hæld olien i en stor gryde ved middel varme.
2. Rør løget i og fortsæt med at koge, rør ofte, indtil
løget er blødt.
Dette tager cirka 5 minutter.
3. Tilsæt hvidløg og steg under jævnlig omrøring i
yderligere 1 minut.
4. Hæld det fulde indhold af dåserne i og brug en træske til
at brække tomaterne i stykker.
5. Tilsæt de resterende ingredienser.
Dæk til og bring i kog, mens der røres af og til.
6. Skru ned for varmen for at holde det ved at simre.
Lad det simre uden låg i cirka 10-15 minutter.
7. Lad køle helt af.
Opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 5
dage.
Den kan også fryses i flere måneder.
INFO:
Napolitana sauce hedder på italiensk salsa di pomodoro alla
napoletana.
Forskellen mellem Napoli sauce og traditionel tomatsauce?
Mens Napoli sauce er hurtig og smager meget frisk, tager
tomatsauce længere tid og er mere kompleks – i smag og metode.