Osso Buco er en klassisk italiensk ret, der laves med skiver
af kalveskank. Her i denne gode opskrift steges kødet mørt i ovnen. Det er let
og super godt
Forberedelsestid: 20 min. Kogetid: 2 timer. Antal
kuverter: 4-6
# Ingredienser
2 spsk hvedemel
friskkværnet peber
6 stykker Osso Buco (kalveskank skåret i stykker på 4 cm)
2 spsk olie
2 knuste hvidløgsfed
1 stort hakket løg
2 dl tør hvidvin
2 dl oksefond
1 dåse flåede tomater på 225 g
0,7 dl tomatpuré
½ tsk sukker
Gremolata:
1 dl friske persillekviste
1 knust hvidløgsfed
2 tsk revet citronskal
*Tilberedning
1. Varm ovnen op til godt 180 °C.
Bland mel og peber på et stykke bagepapir.
Vend kødet forsigtigt i det krydrede mel; ryst overskydende
mel af.
Varm olien i en tykbundet pande.
Steg kødet hurtigt på begge sider ved mellemhøj varme,
indtil det er godt brunet; lad det dryppe af på køkkenrulle.
Læg kødet over i et ildfast fad.
2. Kom hvidløg og løg på panden.
Steg det under omrøring, indtil løget netop er blødt.
Tilsæt vin, oksefond, hakkede flåede tomater med væde,
tomatpuré og sukker.
Bring det i kog; skru ned for varmen og lad det simre i 5 min.
3. Hæld saucen over kødet.
Dæk til med folie og steg det i ovnen i 1¼ time,
eller indtil kødet er mørt.
Hvis det er okse Osso Buco er stegetiden 3 timer.
4 Gremolata: Hak persillen fint.
Bland persille, hvidløg og citronskal i en skål.
Lige inden servering drysses gremolataen over din Osso Buco.
Tips:
Denne ret kan tilberedes dagen før og
opbevares tildækket i køleskabet. Varm den op inden
servering.
Før servering tilberedes gremolata og drysses over din Osso Buco.
Kan fryses i op til en måned.
Info: Osso Buco er en traditionel italiensk ret lavet med
kalveskank,
der skæres i tykke runde stykker. Marven i benene giver smag
til retten.
Osso buco serveres som regel med milanesisk risotto, som er
en risret
med fløde smagt til med fond og vin.
1.
2.
3.
4.
Se alle de bedste opskrifter med Osso Buco
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.