Ordet "pesto" kommer af''pestare'' som betyder at knuse. En morter er det vigtigste redskab, når man laver den originale italienske pesto, som består af basilikum,
hvidløg, pinjekerner, olie og ost.
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
300 g pasta, fx
snegle eller farfalle
PESTOSAUCE:
1 dl tomatpuré
2 dl hakket persille
(1 bdt.)
2 spsk tørret basilikum
1 knsp peber
2-3 fed hvidløg
1 dl reven stærk ost
1 dl
hasselnøddekerner
1 dl olie
TIL SERVERING:
parmesanost
* Fremgangsmåde
1. Kog pastaen efter
pakkens anvisninger.
2. Kom tomatpuré,
persille, basilikum, peber og de øvrige ingredienser til saucen i en blender
eller foodprocessor.
3. Kør til du har en
glat og jævn sauce.
4. Saucen kan
serveres varm eller serveres kold til den varme pasta.
5. Server pastaen
med saucen, og en skål med parmesanost som du drysser over.
En blandet salat og
et godt brød fuldender måltidet.
Tips: I stedet for tomatpuré kan du bruge spinat eller
broccoli. Så for du en grøn sauce.
Den er tættere på
originalen, men får en anden smag.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------