Raviolien er lavet med hjemmelavet pasta og fire slags fyld. Måske kan denne ret bruges som inspiration til at sætte ingredienser sammen på
en ny måde: pasta, kød og tomatsauce.
Giver 6 portioner
# Ingredienser
Fyld af fire slags
kød (se nedenfor)
Sauce med flåede tomater (se nedenfor)
1 liter hvedemel
¼ tsk salt
2 æg
1 spsk olie
15 cl til 25 cl vand
1 æggeblomme
1 tsk mælk
1 spsk frisk hakket
persille
friskrevet parmesan ost
Friske rosmarin kviste til pynt
* Fremgangsmåde
1. Tilbered fyld af
fire slags kød; sæt det i køleskabet.
2. Tilbered saucen
med flåede tomater; sæt det til side.
3. Til dejen, bland
mel og salt i en stor skål.
Bland 2 æg, olie og
15 cl vand i en lille skål; pisk det grundigt.
Rør gradvist æggeblandingen
op i melblandingen med en gaffel.
Tilsæt nok af de
resterende 7½ cl vand, 1 spsk ad gangen, til at forme en fast men smidig dej.
4. Læg dejen på et
let melet underlag; flad det lidt ud.
For at ælte dejen,
foldes dejen i halve mod dig selv og dejen presses væk fra dig med
håndfladerne.
Drej dejen en kvart omgang og fortsæt med at folde, presse og dreje.
Fortsæt med at ælte
i 5 min eller indtil dejen er jævn og elastisk, tilsæt mere mel hvis det er
nødvendigt for at forhindre at dejen sidder fast i underlaget.
Pak dejen ind i
film; lad den hvile i 30 min.
5. Pak dejen ud og
ælt lidt (som beskrevet i trin 4) på et let melet underlag; del den i 4
stykker.
Brug en let melet
kagerulle, rul 1 dejstykke ud til 2 mm tykkelse på et let melet underlag.
(Lad de andre dejstykker være indpakket i film for at forhindre udtørring.)
Skær dejen i 10 cm
brede strimler.
Placer en tsk af
fyldet langs med den øverste halvdel af hver strimmel i en afstand af 5 cm.
6. Pisk æggeblomme
og mælk i en lille skål.
Pensl dejen med
ægge-mælkeblandingen langs kanten på den lange led og mellem fyldet.
7. Fold dejen over
fyldet; pres det fast mellem fyldet og langs med den lange kant for at lukke
dem, vær sikker på at al luften er trykket ud.
8. Skær raviolien
fra hinanden med en bølget klejnespore.
Gentag med de
resterende dej stykker, fyldet og ægge-mælkeblandingen.
9. Kog raviolien, en
fjerdedel ad gangen, i en stor gryde med kogende saltet vand i 3-5 min indtil
de er al dente.
Tag dem op med en
hulske; lad dem afdryppe godt.
Læg raviolien i den
gemte sauce.
Bring saucen og
raviolien i kog over mellem-høj varme; skru ned på lav-mellem varme.
Lad det simre, uden
låg, i 6 til 8 min indtil det er gennemvarmt.
Drys persille og ost
over.
Pynt hvis det
ønskes. Serveres straks.
Trin 3: Bland
æggeblandingen op i melet med en gaffel for at forme en dej.
Trin 4: Ælt dejen.
Trin 5: Placer
fyldet på den udrullede dej.
Trin 7: Pres dejen
over fyldet.
Trin 8: Skær raviolien
fra hinanden med en klejnespore.
Fyld med fire
slags kød
150 g frisk spinat
2 små kyllingebryst
halvdele uden skin (ca 120 g pr stk) kogt
90 g prosciutto
eller kogt skinke
45 g hård salami
1 fed hvidløg
180 g finthakket
oksekød
50 g friskhakket persille
2 æg
¼ tsk malet
allehånde
¼ tsk salt
1. For at dampe
spinaten, skylles spinaten grundigt i en stor skål med vand; lad det afdryppe
men det skal ikke vrides tørt.
Klip stilkene af og
smid dem ud.
Placer spinaten i en
stor kasserolle over mellem varme.
Læg låg på og damp i
4 min eller indtil den er mør, rør jævnligt.
Lad det stå indtil
det er koldt nok til at arbejde med; vrid det tørt.
2. Hak spinaten,
kyllingen, prosciutto, salamien og hvidløget fint; bland det i en stor skål med
oksekød, persille, æg, allehånde og salt. Bland det godt.
Sauce af flåede
tomater
# Ingredienser
75 g smør
1 fed hvidløg, fint
hakket
1 dåse (810 g )
italienske aflange tomater, med saft
1 dåse (225 g )
tomatsauce
¾ tsk salt
½ tsk malet
allehånde
½ tsk tørrede
basilikum blade, knust
½ tsk tørrede rosmarinblade, knust
1 knivspids peber
* Fremgangsmåde
1. Varm smørret i en
stor kasserolle over mellem varme indtil det er smeltet og boblende; svits
hvidløget i det varme smør i 30 sekunder.
Pres tomaterne og
saften igennem en si og ned i hvidløgsblandingen; smid kernerne væk.
Tilsæt tomatsauce,
salt, allehånde, basilikum, rosmarin og peber.
2. Læg låg på og lad
det simre i 30 min.
Tag låget af og lad
det simre i yderligere 15 min eller indtil saucen bliver tykkere.
Rør jævnligt.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta
Se alle de bedste italienske opskrifter Her
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------