"Mormors
kage", hedder denne forførende dessert fra Italien. Special-ingredienser
som maraschinolikør og pinjekerner slår den rette tone an.
Tid: 1½ time, heraf
30 min for dejen at hvile og 30 min i ovnen. 8-10 stk.
# Ingredienser
4 dl hvedemel
1½ dl flormelis
1 spsk vaniljesukker
125 g smør
3 æggeblommer
FYLD:
100 g rosiner
½ dl Maraschinolikør
½ stang vanilje
2½ dl mælk
1 dl sukker
1 æg
2 æggeblommer
4 spsk hvedemel
PENSLING OG PYNT:
æg
1 dl pinjekerner
eller hakkede mandler
flormelis
* Fremgangsmåde
1. Kom hvedemel,
flormelis og vaniljesukker i foodprocessoren.
Findel smørret i blandingen. Tilsæt æggeblommerne.
Lad dejen hvile
koldt i 30 min.
2. Læg rosinerne i
likøren. Snit vanilje stangen.
Bring mælken i kog
med vaniljestang og halvdelen af sukkeret.
3. Pisk æg og
æggeblommer sammen med melet og resten af sukkeret.
Hæld den varme mælk
over under kraftig piskning.
Opvarm cremen ved
svag varme.
Lad den køle af. Rør
rosinerne i.
4. Del mørdejen i 2
dele og rul den ene til en cirkel, ca 24 cm i diameter.
Brug bunden af en
springform som mål.
Læg dejen i formen
og prik den med en gaffel.
5. Forbag bunden i
ovnen ved 200 °C i 10 min.
6. Fordel vaniljecremen
på den bagte bund.
7. Rul resten af
dejen ud til en cirkel som kan dække fyldet.
Knib den godt fast til bunden.
Pensl med æg og drys pinjekerner eller mandler over.
8. Bag tærten ved 200
°C i 20 min til den er gylden.
9. Sigt flormelis
over den afkølede kage.
Server med bær, fx
jordbær eller hindbær og brombær.
Tips: Hvis du ikke kan skaffe Maraschinolikør, kan
du erstatte den med en anden likør, portvin eller sherry.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------