Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Friterede
porreboller fra Andalusien
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 10 minutter plus tid
til kogning og fritering
# Ingredienser
500 g porrer
2 spsk olie
5 spsk hønsebouillon
20 g smør
20 g hvedemel
1½ dl mælk
1 æg
rasp til panering
olie til friturestegning
1½ spsk hakket persille, bredbladet
* Tilberedning
1. Porrerne gøres i stand, skylles grundigt og skæres i
skiver.
Olien varmes op i en kasserolle.
Damp porrerne let i den i ca 5 minutter.
2. Hønsebouillonen hældes ved.
Lad det hele stå og småsimre i 10-15 minutter.
3. Smørret smeltes i en gryde, og melet svitses gyldent i
det.
Så tilsættes mælken under omrøring.
Lad det koge op og kog saucen igennem i ca 10 minutter.
4. Porrerne og den væde, der er ved dem, hældes i saucen.
Bland det og lad det køle af.
5. Af massen formes kugler på størrelse med en valnød, og de
vendes først i sammenpisket æg, så i rasp.
6. Fritureolien varmes op, og porrebollerne friteres i den,
til de er gyldenbrune på alle sider.
Så tages de op og drypper af på papir fra køkkenrullen.
Før de serveres, drysses de med persille.
Pr. portion ca 310 kcal/1302 kj. 7 g protein, 27 g fedt, 11
g kulhydrat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------