Det kogte kyllingekød mørnes ved at blive banket med en
kagerulle, og denne populære sichuanret har fået sit navn efter dette.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 1¼ time.
Tilberedning: 40 min.
# Ingredienser
1 liter vand
2 kvarte kyllinger (bryst og ben)
1 agurk, skåret i tynde stave
SAUCE
2 spsk lys sojasauce
1 tsk sukker
1 spsk finthakket forårsløg,
plus ekstra til pynt
1 tsk rød chiliolie
¼ tsk peber
1 tsk hvide sesamfrø
2 spsk jordnøddesmør, rørt blødt med en
smule sesamolie, plus ekstra til pynt
* Tilberedning
1. Bring vandet i spilkog i en wok eller stor pande.
Tilsæt kylling, dæmp varmen, læg låg på og kog 30-35 min.
2. Tag kyllingestykkerne op og læg dem i koldt vand i mindst
1 time, så de er helt kolde, inden de strimles.
3. De tages op, afdryppes og tørres med køkkenrulle. Pil
kødet af benene.
4. På et fladt underlag bankes kødet med en kagerulle.
Derefter rives det i strimler med 2 gafler.
Bland kødet med agurkestrimlerne og arranger det på et fad.
5. Inden servering røres alle ingredienser til saucen sammen
og hældes over kylling og agurk i fadet.
Drys sesamfrø og hakket forårsløg over saucen og server.
Næringsindhold:
Kalorier 82 Sukker. 1 g. Proteiner 13 g. Fedt 3 g. Kulhydrater 2 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Giv dig tid til at rive kyllingekødet i ensartede strimler,
så du får en elegant anretning. Du kan gøre det effektivt med 2 gafler, men
kinesiske kokke ville bruge fingrene.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.