Tyndt skivede broccolibuketter let stegt og serveret i en dejlig
sauce med ingefær og appelsin.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min. Tilberedning:
10 min.
# Ingredienser
750 g broccoli
2 tynde skiver frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 appelsin
2 tsk Maizena
1 spsk lys sojasauce
½ tsk sukker
2 spsk vegetabilsk olie
* Tilberedning
1. Broccoli deles i små buketter.
Skræl stilkene med en skrællekniv og skær dem derefter i
tynde skiver med en skarp kniv.
2. Ingefær skæres i tynde stave, og hvidløget i skiver.
3. Skræl to lange strimler skal af appelsinen og skær dem i
tynde strimler.
Lægges i en skål, dækkes med koldt vand og sættes til side.
4. Pres saften ud af appelsinen og rør den sammen med Maizena,
sojasauce, sukker og 4 spsk vand.
5. Varm olien i en wok eller stor pande.
Tilsæt de skivede broccolistilke og lynsteg i 2 min.
6. Tilsæt ingefær, hvidløg og broccolibuketter og lynsteg i
yderligere 3 min.
7. Rør appelsinsaucen i wokken og kog under konstant
omrøring, til saucen er jævnet og dækker broccolien.
8. Afdryp strimlerne af appelsinskal og rør dem i wokken
inden servering.
Næringsindhold:
Kalorier 133. Sukker 6 g. Proteiner 9 g. Fedt 7 g.
Kulhydrater 10 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
VARIANT
Retten kan eventuelt laves med blomkål eller en blanding af
blomkål og broccoli.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.