Den dej, der anvendes i denne opskrift, kan også pakkes om
kyllingekød, svinekød, rejer eller et sødt fyld.
4 portioner. Sværhedsgrad: Svær. Forberedelse: 1½ time.
Tilberedning: 1 time.
# Ingredienser
DEJ
300 g hvedemel
15 g tørgær
1 tsk sukker
2 spsk varmt vand
1¾ dl varm mælk
FYLD
300 g andebryst
1 spsk farin
1 spsk lys sojasauce
2 spsk klar honning
1 spsk hoisinsauce
1 spsk vegetabilsk olie
1 porre, fint hakket
1 fed hvidløg, presset
1 cm frisk ingefær, revet
* Tilberedning
1. Læg andebrystet i en stor skål.
Rør farin, sojasauce, honning og hoisinsauce sammen.
Hæld det over andebrystet og mariner det i 20 min.
2. Tag kødet op og steg det på risten over en bradepande i
en forvarmet ovn ved 200 °C i 35-40 min, eller til det er gennemstegt.
Lad det køle af, skær kødet fra benet og skær det i små
tern.
3. Varm olien i en forvarmet wok eller pande, til den er
meget varm.
4. Svits porre, hvidløg og ingefær i 3 min. Rør det sammen
med kødet.
5. Sigt melet i en stor skål.
Rør gær, sukker og varmt vand sammen i en anden skål og stil
den lunt i 15 min.
6. Hæld gærblandingen i melet sammen med varm mælk og ælt en
fast dej.
Ælt den på et meldrysset bord i 5 min.
Rul den til en pølse, 2½ cm i diameter. Skær den i 16
stykker.
Tildækkes og hviler i 20-25 min.
7. Dejstykkerne rulles ud til cirkler på 10 cm.
Læg en skefuld af fyldet midt på hver.
Fold kanterne op over fyldet og vrid, så de lukker helt.
8. Læg dejpakkerne på et rent, fugtigt viskestykke i bunden
af en grønsagsdamper.
Tildækkes og dampes i 20 min. Serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 307. Sukker 11 g. Proteiner 17 g. Fedt 6 g.
Kulhydrater 50 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.