En spændende ret at
sætte frem på en buffet. Lav gerne en stor portion og frys ned til senere brug.
Det smager saftsuseme godt. Retter med bylter hitter netop
nu!
Tid: ca 45 min,
heraf 10-15 min til gratinering. Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 3 mdr. 6
pers.
# Ingredienser
PANDEKAGEDEJ:
2 æg
4 dl mælk
1½ dl hvedemel
½ tsk salt
1 spsk smør eller
margarine
FYLD:
2 løg
2 spsk smør,
margarine eller olie
½ tsk karry
400 g hakket kalv og
flæsk
1 lille båd hvidkål
1 gulerod
1 spsk hvedemel
½ dl tomatpuré
2 dl vand eller
bouillon
1-1½ tsk salt
⅓ tsk peber
¼ tsk stødt ingefær
1 spsk soya
evt 1 fed hvidløg
GRATINERING:
1½ dl reven ost
* Fremgangsmåde
1. Pisk
ingredienserne til pandekagedejen sammen.
Smelt fedtstoffet og
tilsæt dette.
Så behøver du ikke
komme fedtstof på panden til hver pandekage.
2. Pil og hak løgene
til fyldet.
Smelt fedtstoffet på en pande.
Steg løgene bløde sammen med karry uden at de tager farve.
Skru op for blusset og tilsæt kødet. Brun det under omrøring.
3. Snit hvidkålen
fint, skræl og riv guleroden, kom det ned til kødet.
Drys melet over. Tilsæt tomatpuré, vand eller bouillon.
Smag godt til med
salt, peber, ingefær, soya og evt. hvidløg.
Lad det koge under
låg ca 10 minutter.
4. Opvarm en
stegepande. Hæld dej på og bag pandekagerne, men kun på den ene side.
Læg lidt fyld midt
på hver pandekage.
Fold dem sammen til
bylter og læg dem i små alu-forme.
5. Drys med reven
ost og gratiner ved 250 °C 10-15 min, eller til osten har fået farve og
bylterne er
varme. Server med en salat.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kalv og flæsk
Se alle de bedste opskrifter med Æg
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------