Denne risret er tilberedt med svinekød og grønsager,
sojasauce og karry og med omeletstrimler på toppen.
4 portioner. Sværhedsgrad: Svær. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 35 min.
# Ingredienser
300 g langkornede ris fx basmati
350-500 g svinemørbrad eller magert skinkekød
3 tomater, flåede, skåret i kvarte og udkernede
2 æg
4 tsk vand
3 spsk solsikkeolie
1 løg, tyndt skivet
1-2 fed hvidløg, pressede
1 tsk medium eller mild karry
½ tsk stødt koriander
¼ tsk medium chilipulver eller 1 tsk sød chilisauce
2 spsk sojasauce
125 g frosne ærter, optøede
salt og peber
* Tilberedning
1. Kog risene i kogende, saltet vand efter anvisningen i
Kinesiske, stegte ris (se opskrift)
og hold dem varme.
2. Imens skæres kødet i smalle strimler på tværs af fibrene.
Skær alt fedt væk.
Skær tomaterne i strimler.
3. Pisk hvert æg for sig med 2 tsk koldt vand samt salt og
peber.
Varm 2 tsk af olien i en wok, til den er meget varm.
Hæld det første æg i, hvirvl det rundt og steg det, til det
er fast.
Tag det op og gentag med det andet æg.
Skær omeletterne i 1 cm brede strimler.
4. Varm resten af olien i wokken, og når den er meget varm,
tilsættes løg og hvidløg.
De lynsteges i 1-2 min.
Tilsæt kød og lynsteg yderligere ca. 3 min, eller til det er
næsten gennemstegt.
5. Tilsæt karry, koriander, chilipulver eller chilisauce
samt sojasauce og svits endnu 1 min under konstant omrøring.
6. Rør ris, tomater og ærter i og lynsteg ca. 2 min, til det
er rygende varmt.
Smag til med salt og peber og hæld retten op på et varmt
fad.
Arranger omeletstrimlerne øverst og server.
Næringsindhold:
Kalorier 436. Sukker 2 g. Proteiner 30 g. Fedt 20 g.
Kulhydrater 37 g. Mættede fedtsyrer 5 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.