En række fine smagsstoffer gør denne enkle ret ideel, hvis
man ikke har megen tid.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 25 min.
# Ingredienser
3 spsk vegetabilsk olie
8 perleløg, halverede
1 aubergine, skåret i tern
225 g courgette, i skiver
225 g svampe med stor hat, halverede
2 fed hvidløg, pressede
1 dåse a 400 g hakkede tomater
2 spsk tomatpuré
2 spsk sojasauce
1 tsk sesamolie
1 spsk risvin eller tør sherry
friskkværnet, sort peber
friske basilikumblade, til pynt
* Tilberedning
1. Varm olien i en stor, forvarmet. wok eller pande.
2. Tilsæt løg og aubergine og lynsteg i 5 min, eller til grønsagerne
er gyldne og begynder at blive bløde.
3. Tilsæt courgette, svampe, hvidløg, tomater og tomatpuré
og lynsteg i ca. 5 min.
Dæmp varmen og lad det simre i 10 min, eller til grønsagerne
er møre.
4. Tilsæt sojasauce, sesamolie og risvin eller sherry, bring
det i kog og kog 1 minut.
5. Smag retten til med sort peber fra kværn og drys
basilikumblade over.
Serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 138. Sukker 5 g. Proteiner 3 g. Fedt 12 g.
Kulhydrater 5 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Basilikum har en meget stærk smag, som er perfekt sammen med
grønsager og kinesiske krydderier. I stedet for kun at bruge basilikum som pynt
kan man prøve at tilsætte en håndfuld friske basilikumblade under trin 4.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.