Dim Sum er Kinas svar på tapas. Dim Sum er næsten en kunstart i Hong Kong og et hit i New York, Paris og London. Så langt behøver du
ikke gå...brug Kogebog.dk
Giver 36 stk
# Ingredienser
280 g hvedemel
15 cl + 2 spsk
kogende vand
150 g meget fint
hakket napakål (læs om Kinesisk mad)
225 g magert hakket flæskekød
1 forårsløg med top,
fint hakket
2 spsk fint hakkede
vandkastanjer
1½ tsk sojasauce
1½ tsk tør sherry
1½ tsk majsstivelse
½ tsk fint hakket frisk
ingefær
½ tsk sesamolie
¼ tsk sukker
2 spsk olie
1½ dl hønsebouillon
soyasauce, eddike og
chiliolie
* Fremgangsmåde
1. Hæld mel i en
stor skål; lav en fordybning i midten.
Hæld det kogende
vand i; rør rundt med en træske indtil blandingen former sig til en dej.
2. Læg dejen på et
let melet underlag; flad den lidt ud.
For at ælte dejen
foldes den i halve ind mod dig selv, og dejen presses væk fra dig med
håndfladerne.
Drej dejen en kvart
omgang og fortsæt med at folde, presse og dreje.
Fortsæt med at ælte
i 5 min eller indtil dejen er jævn og elastisk, tilsæt mere mel hvis det er
nødvendigt for at forhindre at dejen sidder fast.
Pak dejen ind; og
lad den stå i 30 min.
3. Til fyldet, vrid
kålen for at fjerne så meget væde som muligt; læg det i en stor skål.
Tilsæt flæskekød,
løg, vandkastanjer, sojasauce, sherry, majsstivelse, ingefær, sesamolie og
sukker; bland det godt.
4. Pak dejen ud igen
og ælt den lidt (som beskrevet i trin 2) på et let melet underlag.
5. Brug en let melet
kagerulle, rul dejen ud til 3 mm tykkelse på et let melet underlag.
6. Skær cirkler på
7,5 cm ud med en rund kageform eller toppen af en ren tom dåse.
7. Læg 1 fyldig tsk
af fyldet i midten af hver dejcirkel.
8. For at lukke hver Dim Sum, fugtes kanten af dejcirklen med vand; fold den til halve.
9. Start i den ene ende, klem enderne sammen og lav
4 folder rundt om kanten; sæt Dim Sum forsigtigt ned med den bølgede side opad.
Dæk den færdige
Dim Sum med film mens du lukker de resterende Dim Sum.
10. Dim Sum skal koges straks eller dækkes tæt og gemmes i køleskab i op til 4 timer.
Dim Sum kan
også fryses.
For at fryse dem
placeres Dim Sum på en bageplade eller en lav form; stil den i fryseren
i 30 min til de bliver faste.
Tag dem op af
fryseren; læg dem i genlukkelige fryseposer.
Fryses i op til 3
måneder. (Frosne Dim Sum behøver ikke at optøes før de koges).
11. For at koge Dim Sum,
varmes 1 spsk olie i en stor nonstick stegegryde over mellem varme.
Læg halvdelen af Dim Sum i gryden med den bølgede kant opad.
Steg dem indtil
bunden er gyldenbrun, 5-6 min.
12. Hæld 7,5 cl hønsebouillon
ved; læg låg på.
Skru ned til lav
varme.
Lad det simre indtil
alt væden er absorberet, ca 10 min (15 min hvis de er frosne).
Gentag med den resterende
del af olien, Dim Sum og hønsebouillon.
13. Læg Dim Sum på et serveringsfad.
Serveres med sojasauce,
eddike og chiliolie til at dyppe i.
Trin 1: Rør rundt i
melblandingen for at forme en dej.
Trin 2: Ælt dejen.
Trin 6: Skær dej
cirkler ud.
Trin 8: Luk Dim Sum.
Trin 9: Lav
bølgekant på Dim Sum.
Trin 11: Brun Dim Sum.
Se alle de bedste opskrifter med Kinesiske retter
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------