Congee er en asiatisk risgrød, der er supernem at lave og
smager godt. Det er typisk morgenmåltid. I Vesten serveret som en frokost-
eller middagsret
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 1¼ time.
# Ingredienser
225 g runde ris (grødris)
1½ liter fiskebouillon
½ tsk salt
100 g kinesisk pølse (Lup
Chiang), skivet
225 g hvidt krabbekød (evt surimi)
6 forårsløg, skivede
2 spsk hakket, frisk koriander
friskkværnet, sort peber
* Tilberedning
1. Hæld risene i en stor, forvarmet wok eller pande.
2. Tilsæt bouillon og bring det i kog.
3. Dæmp varmen og lad det simre sagte 1 time. Rør af og til.
4. Tilsæt salt, pølse, krabbekød, forårsløg og hakket
koriander og varm det igennem i ca. 5 min.
5. Tilsæt en smule mere vand, hvis denne congee (grød) bliver
for tyk, og rør godt.
6. Fordel den i varme portionsskåle og drys friskkværnet,
sort peber over. Server straks.
Næringsindhold:
Kalorier 327. Sukker 0 g. Proteiner 8 g. Fedt 7 g. Kulhydrater
50 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Køb altid krabbekød så frisk som muligt; frisk kød er det
bedste, men i denne opskrift vil frossent eller konserveret krabbekød kunne
anvendes. I Vesten sælges krabber næsten altid kogte. Krabben skal føles tung i
forhold til størrelsen, og når den rystes, skal man ikke kunne høre vand i den.
Congee er en type risengrød eller vælling, der spises i
asiatiske lande. Den kan spises almindelig, hvor den typisk serveres med
tilbehør, eller den kan serveres med ingredienser som kød, fisk, krydderier og
smagsgivere, oftest salte, men nogle gange søde. Det serveres typisk som et
måltid alene, især til morgenmad eller folk, der er syge. Navne på congee er
lige så forskellige som tilberedningsstilen, men alle er lavet med ris kogt som
en blødgjort grød med en større mængde vand end andre typer kogte ris som fx pilaf.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.